2021-06-09 12:07:04• hírek • közlemény

Az elmaradt bérekért sztrájkol a nagykárolyi oltóközpont egészségügyi személyzete

A nagykárolyi oltóközpontban dolgozó egészségügyi személyzet június 9-én, szerdán 11 és 13 óra között felfüggesztette tevékenységét, így tiltakozva amiatt, hogy az Egészségügyi Minisztérium által finanszírozott fizetésük nem érkezett meg az elmúlt két hónapban - tájékoztat közösségi oldalán a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal.

Kovács Jenő polgármester bízik benne, hogy mihamarabb sikerül feloldani ezt a helyzetet és az oltóközpont munkatársai megkapják elmaradt fizetésüket.


„A Nagykárolyban kialakított oltási központban dolgozó alkalmazottak illetményalapjai, illetőleg az anyagi juttatásainak biztosítása az Egészségügyi Minisztérium speciálisan erre a célra elkülönített pénzalapjából történik. A nagykárolyi önkormányzat törvényileg köteles ezeket a kiadásokat minden hónap 5. napjáig központosítani, és a kifizetésekkel kapcsolatos kimutatást, az Egészségügyi Minisztériumnak továbbítani a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóságon (DSP) keresztül. Az egyéni szerződésekben, illetve a nagykárolyi önkormányzat és a DSP között megkötött szerződésben ezek az összegek szerepelnek, s az ott feltűntetett összeget minden hónap utolsó napjáig át kell utalnia az illetékes szaktárcának.


Márciusi hónapra – már azt is késve -, megérkezett ez az összeg, de sem áprilisra, sem májusra vonatkozóan eddig nem kaptunk forrásokat az Egészségügyi Minisztériumtól. Ezt a pénzt megpróbáltuk 'kölcsönadni' a helyi költségvetésből, azonban erre jogi szempontból nincs lehetőség, mivel erre a célra külön, irányítottan utalja le a pénzeket a szaktárca. A jelenség nem csak Nagykárolyra jellemző, országszerte ugyanaz a helyzet, az oltási központ munkatársai kezdik elveszíteni a türelmüket, nem tudnak várni a kifizetésükre. Bízom benne, hogy ezt a kellemetlen helyzetet a lehető leghamarabb orvosolják, a nagykárolyi oltóközpont zavartalan működése és az oltási folyamat fennakadás nélküli biztosítása céljából” - mondta a városvezető.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: